Úspešný Graňák predĺžil zmluvu s Dinamom Moskva

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 09:47 • 2 min
Úspešný Graňák predĺžil zmluvu s Dinamom Moskva

MOSKVA - Slovenský obranca Dominik Graňák bude pokračovať v kariére v klube Kontinentálnej hokejovej ligy Dinamo Moskva. S víťazom ostatných dvoch ročníkov Gagarinovho pohára sa dohodol na predĺžení spolupráce.

slovakia

left justify in out

Bližšie podrobnosti novej zmluvy zatiaľ nie sú jasné. "Informáciu o novom kontrakte s Graňákom nemôžeme vyvrátiť, ale bližšie podrobnosti momentálne nebudeme zverejňovať," uviedol pre ruskú agentúru R-Sport tlačový hovorca Dinama Michail Kravčenko. "S klubom som už podpísal novú dohodu, ale o detailoch nemôžem hovoriť," priznal aj Graňák.

Graňák hrá v drese moskovského tímu od roku 2010. Za tri sezóny v KHL odohral 176 duelov, v ktorých nazbieral 80 bodov (22+58). Na jeho konte je aj 45 plusových bodov. Dvadsaťdeväťročný slovenský reprezentant mal pôvodne s Dinamom zmluvu do 30. apríla 2013. 

Graňák patril medzi kľúčových mužov Dinama. Jeho skúsenosti a hra sa prejavovali najmä v dôležitých chvíľach v play-off. V 21 stretnutiach tohtoročnej vyraďovacej časti strelil 3 góly a pridal 6 asistencií, na jeho konte bolo 16 plusových bodov. S 23:41 min strávenými na ľade bol suverénne najvyťaženejším hráčom Dinama a s 9 bodmi najproduktívnejším obrancom. Na jeho konte je aj najviac plusiek. Graňák sa stal prvým Slovákom, ktorý zdvihol nad hlavu Gagarinov pohár dvakrát. 

Dinamo Moskva cestu za obhajobou prvenstva začalo vyradením Slovana Bratislava 4:0 na zápasy v konferenčnom štvrťfinále. Následne si poradilo s mestským rivalom CSKA 4:1, vo finále Západnej konferencie s SKA Petrohrad 4:2 a v súboji o trofej rovnakým pomerom aj s Čeľabinskom. "Cítim, že som veľmi unavený, ale zároveň šťastný. Tento rok bolo vyhrať Gagarinov pohár oveľa náročnejšie ako vlani. Ani jedna zo sérií nebola ľahká, najťažšia bola finálová s Traktorom. Hráči Čeľabinska hrali naozaj kvalitne, ale my sme dokázali, že vieme zdolať ktoréhokoľvek súpera," uviedol pre R-Sport Graňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies