Úspešnosť Sociálnej poisťovne pri výbere poistného klesla

NETKY.SK • 16 Marec 2014, 10:27 • 2 min
Úspešnosť Sociálnej poisťovne pri výbere poistného klesla

BRATISLAVA - Vlani v porovnaní s rokom 2012 úspešnosť poisťovne pri výbere poistného klesla o 0,76 percentuálneho bodu na 98,86 %.

slovakia

left justify in out

Sociálna poisťovňa (SP) vykázala za minulý rok úspešnosť výberu poistného a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie na úrovni 98,86 %. Vyplýva to zo správy o hospodárení SP za rok 2013. Ide o pomer uhradeného predpísaného poistného a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, pokút a penále voči ich predpisu. V porovnaní s rokom 2012 úspešnosť poisťovne pri výbere poistného klesla o 0,76 percentuálneho bodu.

 

Ako uvádza Sociálna poisťovňa, ukazovateľ úspešnosti výberu poistného a príspevkov na dôchodkové sporenie vyjadruje platobnú disciplínu odvádzateľov platieb do Sociálnej poisťovne, ako aj úroveň vzájomnej komunikácie odvádzateľov poistného a príspevkov na sporenie a pobočiek Sociálnej poisťovne, vrátane kvality práce pobočiek s pohľadávkami súvisiacimi s nezaplateným poistným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona