Úspešní kozákovci krstili v Bojniciach

NETKY.SK • 11 November 2015, 11:42 • 2 min
Úspešní kozákovci krstili v Bojniciach

BRATISLAVA/BOJNICE - Slovenskí futbaloví reprezentanti, ktorí vybojovali historický postup na ME 2016 vo Francúzsku, si program spoločného sústredenia pred záverečnými dvoma prípravnými stretnutiami spestrili spoločenskými akciami.

slovakia

left justify in out

Zverencov hlavného trénera Jána Kozáka v utorok prijal na pôde Úradu vlády SR premiér Róbert Fico a poďakoval im za výkony, ktoré im zaručili účasť na budúcoročnej galaprehliadke európskeho futbalu. S reprezentantmi a členmi realizačného tímu sa okrem premiéra stretli aj ďalší predstavitelia vlády - predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Peter Pellegrini, podpredseda vlády a minister vnútra Róbert Kaliňák a splnomocnenec pre mládež a šport Dušan Galis.


Večer sa reprezentanti v Bojniciach spoločne zúčastnili na slávnostnom otvorení moderného reštauračného zariadenia ich spoluhráča Juraja Kucku. Okrem toho, že priniesli novej prevádzke nevšedný dar vo forme postupu na ME, ako správni "parťáci" novú reštauráciu v tomto kúpeľnom meste s kapacitou pre 400 hostí aj pokrstili.
Keďže podnik bratov Juraja a Patrika Kuckovcov nesie taliansky názov, ktorý v preklade znamená "Slnečné hodiny", kozákovci ho symbolicky pokrstili zlatým slnečným prachom, t. j. trblietavou žltou práškovou farbou.


"Pôvodne sme za krstného otca vybrali pána trénera Jána Kozáka, ktorý nás priviedol k postupu na majstrovstvá Európy, ale on sa tejto výsady zriekol v prospech celého tímu," vysvetlil 28-ročný Juraj Kucka dôvod, prečo jeho reštauráciu do života uviedli jeho spoluhráči z reprezentácie ako tím.


"Letopočet 1913 v názve podniku je rokom narodenia nášho starého otca, ktorý dlhé roky pracoval ako čašník. On túto profesiu naučil brata Patrika, ktorý bude mať podnik teraz na starosti," vysvetlil hráč slávneho talianskeho veľkoklubu AC Miláno dôvod, prečo sa v rodnom meste rozhodol vybudovať modernú reštauráciu v klasickom "sedliackom štýle", v ktorom dominuje kombinácia dreva a kameňa. "Tak sme to chceli, tak sa nám to páči. Nad myšlienkou mať v Bojniciach vlastnú reštauráciu sme s bratom uvažovali už dávnejšie. Chceli sme, aby bola iná ako sú ostatné podobné zariadenia. Veríme, že ľudia si náš podnik obľúbia, že sa stane vyhľadávaným miestom pre ich posedenia, svadby, promócie a ďalšie akcie," povedal pre agentúru SITA účastník MS 2010 v JAR, ktorý v reprezentácii SR doteraz odohral 41 zápasov. "Či aj ja pomôžem bratovi pri starostlivosti o tento rodinný podnik? Možno o takých desať rokov. Skôr asi nie. Dovtedy by som rád hral futbal. Pravda, v živote človek nikdy nevie, čo sa môže stať. Ale kým budem zdravý, tak budem radšej robiť to, čo viem zatiaľ najlepšie," dodal úspešný slovenský reprezentant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona