Úspechy Kia Motors Slovakia boli ocenené na výročnej recepcii Hyundai

NETKY.SK • 24 September 2015, 13:03 • 2 min
Úspechy Kia Motors Slovakia boli ocenené na výročnej recepcii Hyundai

BRUSEL - Úspechy spoločnosti Kia Motors Slovakia, s.r.o., boli viackrát spomenuté na výročnej recepcii automobilky Hyundai za rok 2015, ktorá sa konala v stredu (23.9.) večer v Bruseli.

slovakia

left justify in out

"Je pre nás česť, že sa môžeme pochváliť našimi úspechmi a že to môžeme prezentovať aj na takomto podujatí," uviedol Miloš Ondruš, vedúci oddelenia vzťahov s verejnosťou Kia Motors Slovakia. V rozhovore pre TASR pripomenul, že spoločnosť má veľmi uspokojivé ekonomické výsledky, o čom svedčí aj skutočnosť, že je najväčším platcom dane z príjmu spomedzi všetkých podnikov na Slovensku.

 

Ondruš dodal, že v súčasnosti podnik má okolo 3800 kmeňových zamestnancov a v rámci dodávateľských spoločností zabezpečuje zamestnanie pre ďalších 10.000 až 11.000 ľudí na Slovensku.

 

"Za výsledky našej spoločnosti hovorí aj nárast predaja v rámci Európy a uplatňovanie sa na nových trhoch. Celkove slovenský závod vyváža do 76 štátov sveta," zhodnotil situáciu Ondruš.

 

Spresnil, že predaj slovenskej výroby kórejského koncernu je orientovaný hlavne na európsky trh, kde sú najväčšími obchodnými partnermi Británia a Rusko - do oboch krajín smeruje 14 % všetkých vývozov. Nasleduje Španielsko (10 %), Nemecko (8 %), Taliansko (7 %), a potom so zhodným 4-% podielom Poľsko a Francúzsko.

 

Ondruš priznal, že sankcie EÚ voči Rusku sa dotkli aj automobilového priemyslu, ktorý v globálnom meradle zaznamenal prepad okolo 30 %. "Nás to tiež zasiahlo. Medziročný pokles vývozu do Ruska predstavoval 27,5 %," zdôraznil.

 

Z hľadiska zamestnanosti v tomto sektore je podľa jeho slov problém najmä s nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily v špecifických oblastiach, ako je údržba vysokotechnologických zariadení a robotov nasadených vo výrobe, v lisovni a pri výrone motorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies