Úspech Slovenskej technickej univerzity: Dostala sa do prvej 500-ky elitných svetových univerzít

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 11:01 • 2 min
Úspech Slovenskej technickej univerzity: Dostala sa do prvej 500-ky elitných svetových univerzít

BRATISLAVA - Do prvej 500-ky elitných svetových univerzít sa dostala Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave. V dnes zverejnenom rebríčku QS World University Rankings sa umiestnila na pozícii 401-450 v kategórii Počítačové vedy a informačné technológie. TASR o tom informovala manažérka STU pre komunikáciu Andrea Settey Hajdúchová.

slovakia

left justify in out

"STU sa umiestnila ako najlepšia zo Slovenska aj v ďalších hodnotených kategóriách, konkrétne v architektúre, stavebníctve, chemickom inžinierstve, strojníctve, elektrotechnike, materiálovom inžinierstve a v matematike," uviedla Settey Hajdúchová. Ako dodala, v niektorých týchto kategóriách dosiahla dokonca lepšie (stavebníctvo, matematika), či približne rovnaké (elektrotechnika, strojníctvo) skóre ako pri počítačových vedách, avšak hodnotitelia v nich zostavili rebríček len najlepších 100 či 200 univerzít.

 

"Dočahujeme na svetovú špičku a verím, že pôjdeme vyššie. Máme na to všetky predpoklady – skúsených učiteľov, nové laboratória s unikátnymi prístrojmi, medzinárodne rešpektovaný výskum a intenzívnu spoluprácu s podnikmi. Za kvalitným vzdelaním a vedou nemusia študenti odchádzať do zahraničia," uviedol rektor STU Robert Redhammer.

 

Rebríček QS World University Rankings patrí do tzv. Veľkej trojky najstarších svetových rebríčkov univerzít: QS World University Rankings, ARWU- Šanghajský rebríček, Times Higher Education World.

 

QS World University Ranking hodnotil 4226 univerzít sveta, do poradia nakoniec zaradil 945 z nich. Rozdelil ich do 42 kategórií od umenia, humanitných, ekonomických či prírodných vied, poľnohospodárstva, techniky, technológií, medicíny či chémie. Rebríček hodnotí reputáciu školy medzi akademikmi a zamestnávateľmi, veľkosť školy, medzinárodnú spoluprácu a výskumné výstupy podľa publikácií a počtu citácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies