Úspech Slovákov: Vo svetovej novinárskej envirosúťaži opäť triumfovali

NETKY.SK • 21 September 2020, 10:9 • 2 min
Úspech Slovákov: Vo svetovej novinárskej envirosúťaži opäť triumfovali

BRATISLAVA - Mladí Slováci triumfovali vo svetovej novinárskej súťaži o problémoch životného prostredia, do ktorej sa zapojilo 275-tisíc študentov z 27 krajín sveta.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Klaudia Medalová z projektu Mladých reportérov pre životné prostredie. Študenti zo Slovenska získali dve prvé a dve tretie miesta, čím sa krajina stala aj tento rok najúspešnejšou spomedzi zapojených.

 

Cieľom projektu mladých reportérov je upozorňovanie na enviroproblémy.

Medzinárodná porota, zložená z odborníkov v oblasti environmentálnej žurnalistiky, sociálnej zodpovednosti firiem a vzdelávania pre udržateľný rozvoj, hodnotila práce na základe ich technickej kvality, investigatívy, originality a šírenia. Jej zástupca Bernard Combes z UNESCO uviedol, že ocenili predovšetkým mimoriadne odhodlanie a angažovanosť mladých reportérov pri riešení kľúčových environmentálnych problémov na miestnej úrovni.

 

Uverejnil používateľ Mladí reportéri pre životné prostredie Piatok 18. septembra 2020

 

Víťazkou v kategórii 15 až 18-ročných sa so svojím článkom „Novovešťania žiadajú zlepšenie zberu starého šatstva“ stala Ľudmila Slivová zo Spišskej Novej Vsi. K prvenstvu si pripísala aj čestné uznanie za fotopríbeh „Zjedené kilometre“.

Prvé miesto v kategórii článok študentov vo veku 11 až 14 rokov získali Michaela Hermanová, Leo Klein, Emil Slimák a Patrik Poltársky z Bratislavy za článok „Toxické jednohubky“.

 

Zlatí reportéri pre životné prostredie 🏆🥇 Medzinárodná kancelária programu YRE so sídlom v Kodani práve uverejnila...

Uverejnil používateľ Mladí reportéri pre životné prostredie Piatok 18. septembra 2020

 

Tretie miesto patrí Adriáne Henčekovej z Katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave v kategórii 19 až 25-ročných študentov za článok „Využívanie zrážkovej vody prináša mestám výhody“.

 

Tretie miesto v kategórii video vo veku súťažiacich od 11 do 14 rokov získali Michaela Danišová a Sofia Sláviková z Novej Dubnice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona