Úspech Samsungu: Úrady zakázali Apple dovoz iPhone 4 a iPad 2 do USA

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 09:15 • 2 min
Úspech Samsungu: Úrady zakázali Apple dovoz iPhone 4 a iPad 2 do USA

NEW YORK - Americká Komisia pre medzinárodný obchod (ITC) zakázala dovoz telefónov iPhone 4 a tabletov iPad 2 firmy Apple po tom, ako zistila, že porušujú patenty juhokórejskej spoločnosti Samsung Electronics. Keďže tieto produkty vyrába Apple v Číne, spoločnosť tak stratila možnosť predávať ich na trhu USA. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Komisia vydala svoj konečný verdikt v utorok (4. 6.). Rozhodnutie komisie môže ešte do 60 dní zvrátiť prezident Barack Obama. Ak tak neurobí, po dvoch mesiacoch začne zákaz platiť. Rovnako Apple sa môže proti rozhodnutiu komisie odvolať, čo aj plánuje urobiť.

Firma Apple uviedla iPhone 4 na trh v roku 2010 a je to jej najstarší iPhone, ktorý firma ešte stále predáva. Verdikt ITC sa však týka len verzie telefónu vyrobenej pre operátora AT&T. Očakáva sa, že Apple výrobu tohto modelu v najbližších mesiacoch ukončí a nahradí ho tohtoročným novým modelom.

Samsung je najväčším výrobcom inteligentných telefónov na svete. Analytici odhadujú, že juhokórejská firma predala v 1. štvrťroku tohto roka zhruba dvakrát toľko smartfónov ako Apple. Na druhej strane biznis Apple v oblasti smartfónov je zasa ziskovejší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona