Úspech hokejistu Godlu si uctila samospráva i jeho rodáci

NETKY.SK • 9 Január 2015, 18:41 • 2 min
Úspech hokejistu Godlu si uctila samospráva i jeho rodáci

KEŽMAROK - Úspech slovenského juniorského hokejistu Denisa Godlu, ktorý si z majstrovstiev sveta v Kanade priniesol bronzovú medailu, si dnes uctili aj v jeho rodnom meste pod Tatrami. Primátor Kežmarku Ján Ferenčák sa s ním dnes osobne stretol a zagratuloval mu, Godla sa zároveň na pódiu na Hlavnom námestí pri radnici prihovoril rodákom.

slovakia

left justify in out

„Je to veľká pocta jednak pre mňa, ale aj pre celú moju rodinu. Ja som hrdý na to, že som Kežmarčan a vždy sa sem budem rád vracať,“ uviedol pre TASR Godla. Ako sám tvrdí, najviac je mu z detstva blízky hrad, kežmarské lýceum, drevený kostolík i červený kostol. Ako dieťa sa najčastejšie hrával na ihrisku pred bytovkou. „Práve tam sme behávali ako mladí,“ dodal Godla, ktorý dnešný večer ešte strávi doma pod Tatrami, v sobotu (10.1.) však už cestuje do Bratislavy. Na pôsobenie v Slovane Bratislava sa veľmi teší. „Všetko je otvorené, uvidíme, ako to tam dopadne,“ odpovedal Godla na otázku, či predpokladá, že po úspechoch na juniorských majstrovstvách sveta dostane väčšiu šancu presadiť sa aj v bratislavskom klube, ktorý je účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy. 
     

„Dúfam, že sa niečo pohne aj s kežmarským štadiónom, aby tu mohli vyrastať nové talenty, teraz to vyzerá smutne,“ konštatoval kežmarský hokejový talent. Nečakal, že ho dnes príde podporiť toľko ľudí na Hlavné námestie v Kežmarku. Ako však uviedol, nebojí sa, že by mu sláva stúpla do hlavy. 
     

„Vnímame to nielen ako úspech Denisa, ale ako úspech nášho rodáka i celého mesta Kežmarok. Som veľmi rád, že máme takého rodáka, ktorý sa dokázal presadiť nielen v meste, ale aj vo svete. Je to mladý perspektívny človek, ktorý je veľkým príkladom pre mladých ľudí v Kežmarku i okolí,“ konštatoval Ferenčák. Už tým, že Denis Godla pochádza z Kežmarku a práve tu získaval prvé hokejové skúsenosti, urobil podľa primátora veľkú propagáciu svojmu rodnému mestu. „Je to signál, že v Kežmarku sú hokejové talenty a budú tu naďalej vyrastať, takže sa, samozrejme, budem snažiť vyriešiť situáciu so zimným štadiónom,“ uzavrel Ferenčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona