Úspech Danky Bartekovej! Stala sa podpredsedníčkou Komisie športovcov MOV

NETKY.SK • 5 Február 2018, 09:54 • 2 min
Úspech Danky Bartekovej! Stala sa podpredsedníčkou Komisie športovcov MOV

Pjongčang - Slovenská strelkyňa Danka Barteková sa stala podpredsedníčkou Komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Za predsedníčku zvolili bývalú plavkyňu zo Zimbabwe Kirsty Coventryovú.

slovakia

left justify in out

Barteková sa o post podpredsedníčky uchádzala po odstúpení Tonyho Estangueta. Ten zostal členom komisie do roku 2020, ale chce sa prioritne venovať prípravám na OH v Paríži, ktoré sa vo francúzskej metropole budú konať v roku 2024. "Hlasovanie dopadlo úspešne, som poctená týmto rozhodnutím a som vďačná za dôveru. Je to pre mňa veľký záväzok. Záujmy športovcov sa budem snažiť hájiť ešte viac, ako doteraz," uviedla Barteková.

 

img

 

Coventryovú v pondelok zvolili do funkcie jednohlasne. Na poste predsedníčky nahradila Angelu Ruggierovú. Tridsaťštyriročná sedemnásobná olympijská medailistka Coventryová je po Ruggierovej a Claudii Bokelovej tretia žena na čele komisie.

 

"Musíme zabezpečiť, aby sme sa naďalej zlepšovali a boli aktívni pri našej komunikácii. To nám pomôže vybudovať silnejšiu globálnu športovú komunitu," povedala Coventryová po zvolení pre portál olympic.org.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona