Usmiaty Kim sa objavil na verejnosti, pri chôdzi si pomáhal paličkou

NETKY.SK • 14 Október 2014, 06:26 • 2 min
Usmiaty Kim sa objavil na verejnosti, pri chôdzi si pomáhal paličkou

SOUL - Severokórejské oficiálne noviny Rodong Sinmun priniesli dnes množstvo fotografií vodcu Kim Čong-una, ktorý sa dnes po vyše mesiaci opäť objavil na verejnosti. Na fotografiách vidieť, že pri chôdzi si pomáha vychádzkovou palicou, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Fotografie zachytili usmievajúceho sa a gestikulujúceho Kima so svojimi spolupracovníkmi pri návšteve novovybudovaného obytného komplexu. Severokórejský vodca mal oblečený charakteristický tmavý oblek a zjavne sa opieral o čiernu vychádzkovú palicu.
      

Oficiálna severokórejská agentúra KCNA vo svojej reportáži nespomenula dlhú absenciu Kima, ktorý sa na verejnosti naposledy ukázal 3. septembra, keď sa objavil na koncerte spolu so svojou manželkou. V piatok však chýbal na tradičných oslavách 69. výročia založenia Kórejskej strany pracujúcich, ako i na poslednom zasadaní parlamentu, čím vyvolal špekulácie o svojom zdravotnom stave.      
      

KCNA v typickej reportáži o Kimových aktivitách informovala, že vodca navštívil novovybudovanú obytnú štvrť Wisong a nový Prírodno-energetický inštitút Štátnej akadémie vied. Reportáž nesie dnešný dátum, nebolo však bezprostredne jasné, kedy presne k návštevám Kima došlo. "Naši vedci sú patrioti, ktorí venujú celý svoj život budovaniu bohatého a silného štátu," citovala KCNA Kima. Tridsaťjedenročný severokórejský vodca, ktorý od nástupu do funkcie po smrti svojho otca v roku 2011 značne nabral na váhe, v júli na stretnutí s predstaviteľmi krajiny viditeľne kríval, píše Reuters.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies