Úsmev ako dar podporil 80 študentov zo sociálne znevýhodneného prostredia

NETKY.SK • 16 Marec 2023, 17:30 • 2 min
Úsmev ako dar podporil 80 študentov zo sociálne znevýhodneného prostredia

Bratislava - Nezisková organizácia Úsmev ako dar podporila tento rok zo štipendijného programu Vzdelaním k úspechu 80 študentov z celého Slovenska pochádzajúcich z náhradných rodín, centier pre deti a rodiny alebo sociálne znevýhodnených rodín.

slovakia

left justify in out

Na projekte spolupracuje s Nadáciou Slovenskej sporiteľne.  "Som hrdý, že si mnohí mladí ľudia z detských domovov uvedomujú význam vzdelania pre svoju budúcnosť. Verím, že štúdium, pre ktoré sa rozhodli, úspešne ukončia a budú svoje vedomosti rozvíjať aj v nasledujúcich rokoch. Takto sa stanú vzorom, motiváciou a inšpiráciou pre desiatky ďalších tínedžerov. Práve takým podávame pomocnú ruku," uviedol výkonný riaditeľ organizácie Úsmev ako dar Štefan Adamjak. Program Vzdelaním k úspechu sa zameriava na rozvoj vzdelávania a podporu šikovných a talentovaných mladých ľudí s potenciálom. Štipendiá sú využívané na rôzne účely, ako napríklad nákup študijných materiálov a pomôcok. Určené sú pre študentov na stredných a vysokých školách, pričom mnohí sa rozhodli zamerať na výučbu konkrétneho remesla na odborných školách, niektorí sa rozhodli pre program duálneho vzdelávania. Mladí štipendisti, ktorí sú súčasťou programu Vzdelaním k úspechu, sa tiež vďaka dobrovoľníctvu v organizácii Úsmev ako dar učia praktickým zručnostiam, ako napríklad zorganizovať podujatie, prezentovať a komunikovať s rôznymi ľuďmi. Tieto zručnosti im pomôžu pri hľadaní zamestnania po ukončení štúdia. Príbehy štipendistov majú aj motivovať ostatné deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. TASR o tom informovala za organizátorov Regina Ulejová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies