Uskutoční sa medzinárodné sympózium bývalých spravodajských dôstojníkov

NETKY.SK • 4 December 2017, 17:07 • 2 min
Uskutoční sa medzinárodné sympózium bývalých spravodajských dôstojníkov

BRATISLAVA - V poradí XI. medzinárodné sympózium Asociácie bývalých spravodajských dôstojníkov (ABSD) sa uskutoční v utorok 5. decembra v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Akciu ABSD opätovne usporiadala spolu s Fakultou práva Paneurópskej vysokej školy. Sympózium je tento rok pod názvom "Spravodajské služby a politici, médiá a sociálne siete". Vystúpia na ňom so svojimi referátmi bývalí spravodajskí dôstojníci z ČR, Maďarska, Rumunska, Veľkej Británie a zo Slovenska.

 

ABSD vznikla pred viac ako 11 rokmi. Podobne ako občianske združenia tohto typu v iných demokratických štátoch vyvíja verejné aktivity na podporu správne fungujúceho a zákonného spravodajského systému Slovenskej republiky.

 

"Inšpirovala nás americká Association of Former Intelligence Officers, založená v roku 1975. Podľa jej príkladu členmi ABSD nie sú iba bývalí spravodajskí dôstojníci, ale aj ľudia z iných profesií, ktorých zaujíma činnosť spravodajských služieb, história špionáže a chcú hlbšie preniknúť do tajomstiev spravodajskej komunity. Za našu najvýznamnejšiu aktivitu možno považovať medzinárodné sympóziá, ktoré už deväť rokov organizujeme v spolupráci s Fakultou práva Paneurópskej vysokej školy v Bratislave," informoval v apríli minulého roku predseda ABSD a bývalý riaditeľ rozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Igor Cibula.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies