Úsek diaľnice D1 Fričovce – Široké otvoria pre nákladnú dopravu 7. júna

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 16:05 • 2 min
Úsek diaľnice D1 Fričovce – Široké otvoria pre nákladnú dopravu 7. júna

ŠIROKÉ - Diaľnica D1 na trase od Fričoviec po Široké v smere od Prešova na Poprad je momentálne prejazdná len pre osobnú dopravu do 3,5 tony. Nákladná doprava nad 3,5 tony bude môcť úsek diaľnice využívať až od nedele (7.6.) od 18.00 h.

slovakia

left justify in out

Diaľnica je v jednom smere uzavretá pre nákladnú dopravu po incidente zo začiatku mája, keď nadrozmerné nákladné vozidlo poškodilo obrysnicu (orezávatko) na trase diaľnice D1 od Fričoviec po Široké. Tunel Branisko je stále prejazdný.
     

Ako informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková, nákladné vozidlá obchádzajú úsek diaľnice cez obce Fričovce a Široké, dostanú sa následne opäť na diaľnicu D1 a pokračujú smerom na Poprad už cez tunel Branisko. Toto obmedzenie však potrvá do nedele 7. júna.  
     

„Závažná situácia neumožňuje otvorenie tohto úseku úplne, pretože bez obrysnice na diaľnici hrozí poškodenie technológie tunela, prípadne tunela ako takého, z dôvodu nerešpektovania dopravného značenia. Národná diaľničná spoločnosť sa ospravedlňuje motoristom za znížený komfort,“ uviedla hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona