Úsek D3 Svrčinovec – Skalité dokončia na konci tohto roka

NETKY.SK • 25 Február 2016, 13:26 • 2 min
Úsek D3 Svrčinovec – Skalité dokončia na konci tohto roka

SVRČINOVEC – Výstavba vyše 12-kilometrového úseku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité ide podľa plánu a vodičom by mohol byť k dispozícii koncom tohto roka.

slovakia

left justify in out

Po obhliadke stavby to dnes povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek.

 

"Úsek patrí medzi jeden z najnáročnejších, pretože drvivá väčšina celého diaľničného telesa je buď na moste, alebo v tuneli. Je to extrémne náročný úsek. Súčasťou úseku je 84 metrov vysoký most s najvyšším pilierom, tým pádom sa tento most stáva najvyšším mostom na Slovensku a údajne aj v strednej Európe," uviedol minister dopravy.

 

Doplnil, že nadväzujúci úsek Čadca, Bukov – Svrčinovec je v záverečnej fáze súťaže. "Predpokladáme, že ak budú ukončené námietkové konania, mohlo by sa začať stavať tento rok. D3 je jednoznačne našou prioritou, realizuje sa viacero úsekov a pripravujú sa súťaže na ďalšie. Pohli sme sa výrazne dopredu, ale je tiež evidentné, že ešte pár rokov to potrvá. Každým takýmto úsekom sme čoraz bližšie k cieľu kompletného dobudovania D3," podotkol Počiatek.

 

Generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), a. s., Milan Gajdoš pripomenul, že úsek Svrčinovec – Skalité má vyše 12 kilometrov a s nadväzujúcim úsekom Skalité – štátna hranica s Poľskom bude mať takmer 15,5 kilometra. "Investícia tohto úseku je na úrovni takmer 330 miliónov eur. Čo sa týka intenzity dopravy, očakáva sa 5000 vozidiel, pričom úspora času na tomto úseku sa očakáva takmer 50 %. To znamená, zhruba 9 minút po sprevádzkovaní úseku bude v prospech motoristickej verejnosti, ktorá bude môcť tento úsek prejsť kratšie, komfortnejšie a bezpečnejšie," dodal Gajdoš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona