USADA nebude Hornera disciplinárne stíhať

NETKY.SK • 17 September 2013, 10:04 • 2 min
USADA nebude Hornera disciplinárne stíhať

MADRID - Americký cyklista Chris Horner nebude niesť zodpovednosť za pondelkový nesúlad s antidopingovým komisárom, pre ktorý neabsolvoval kontrolu.

slovakia

left justify in out

Antidopingová agentúra USA (USADA), ktorá si odbery "objednala" u svojich španielskych kolegov, potvrdila, že nemieni prípad evidovať ako porušenie pravidiel o povinnosti športovca nahlásiť miesto pobytu.

Hornerov tím RadioShack už v pondelok informoval, že chyba nastala na strane antidopingového komisára, ktorý hľadal čerstvého víťaza etapových pretekov Vuelta a Espaňa v nesprávnom madridskom hoteli. "Chris Horner pred poslednou etapou aktualizoval údaje o mieste pobytu, nahlásil meno hotela, v ktorom prespí, číslo telefónu aj izby. Splnil všetko, čo pravidlá vyžadujú, a prišiel mu aj email s potvrdením o prijatí informácie," uviedol vo vyhlásení tímu, ku ktorému bola priložená aj kópia emailu zaslaného Hornerom na adresu USADA. Práve táto inštitúcia poverila španielskych komisárov vykonaním odberu, v jej kompetencii je aj otvorenie prípadného disciplinárneho konania či nariadenie ďalšieho testovania. Počas samotných pretekov niesla za antidopingový program zodpovednosť Medzinárodná cyklistická únia (UCI). 

"Pán Horner riadne spresnil informácie o mieste svojho pobytu, ale údaje boli zaregistrované v USA a dopingový komisár španielskej agentúry ich nemal v čase návštevy hotela k dispozícii. Pondelkovú udalosť nebudeme považovať za vyhnutie sa kontrole," reagovala USADA. 

Čoskoro štyridsaťdvaročný Horner sa stal najstarším víťazom v dejinách pretekov Grand Tour, červené tričko z Vuelty si vybojoval ako prvý Američan vôbec. V konečnej klasifikácii mal druhý Vincenzo Nibali z tímu Astana na neho odstup 37 sekúnd, na bronzovom stupienku skončil Španiel Alejandro Valverde zo zoskupenia Movistar s mankom 1:36 min.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies