USA zvažujú rozšíriť svoje bezpečnostné kontroly na ďalších 10 letísk v cudzine

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 14:15 • 2 min
USA zvažujú rozšíriť svoje bezpečnostné kontroly na ďalších 10 letísk v cudzine

WASHINGTON - Americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti v piatok uviedlo, že zvažuje rozšírenie svojich predsunutých bezpečnostných kontrol na ďalších 10 zahraničných letísk v deviatich krajinách, prevažne v Európe.

slovakia

left justify in out

Pracovníci americkej colnej správy na nich kontrolujú cestujúcich smerujúcich do USA a rozhodujú o tom, či ich vpustia na pôdu Spojených štátov.

 

Ministerstvo uviedlo, že začína rokovať o zavedení svojich letiskových bezpečnostných programov v Belgicku, Holandsku, Nórsku, Španielsku, Švédsku, Turecku a na ďalších letiskách v Británii, kde už tieto kontroly realizuje na letiskách Londýn-Heathrow a v Manchestri, ako aj v Japonsku a Dominikánskej republike.

 

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

 

"Predsunuté kontroly sú výhodné pre cestujúcu verejnosť. Zaručujú leteckú a vnútroštátnu bezpečnosť a skracujú čakacie časy po prílete na najvyťaženejšie americké letiská," uviedol vo vyhlásení americký minister pre vnútornú bezpečnosť Jeh Johnson.

 

Letecké spoločnosti, ktoré lietajú do USA, rozhodnutie podľa agentúry Reuters privítali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies