USA zaznamenali ďalšie vandalstvo na židovskom cintoríne, tentoraz v Brooklyne

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 10:22 • 2 min
USA zaznamenali ďalšie vandalstvo na židovskom cintoríne, tentoraz v Brooklyne

NEW YORK - Newyorská polícia vyšetruje správy, podľa ktorých na miestnom prevažne židovskom cintoríne došlo pravdepodobne k vandalizmu, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca policajného zboru mesta New York (NYPD) dnes informoval, že oddelenie zaoberajúce sa trestnými činmi z nenávisti dostalo hlásenie, že na Washingtonovom cintoríne v Brooklyne sú zvalené náhrobné kamene.

 

Fotografie pováľaných náhrobkov zverejnil na Twitteri aj jeden z členov newyorskej štátnej legislatívy, demokrat Dov Hikind. Ako uviedol vo svojom tweete, v priebehu dnešného dňa sa pôjde na miesto činu osobne pozrieť.

 

Od začiatku januára došlo v USA už k niekoľkým prípadom vandalstva na židovských cintorínoch a dokonca k 122 telefonickým bombovým vyhrážkam židovským organizáciám v troch desiatkach amerických federálnych štátoch.

 

V meste St. Louis, štát Missouri, zatkli v piatok muža menom Juan Thompson, ktorý sa najmenej osemkrát vyhrážal bombovým útokom na židovské organizácie na území USA. Afroameričan Thompson je podľa AP bývalým novinárom, ktorého vyhodili z práce, pretože si vymýšľal príbehy, o ktorých písal.

Obvinený sa však bráni, že tieto skutky spáchala jeho bývalá priateľka v jeho mene. Podľa úradov je však páchateľom Thompson, ktorý chcel skutky hodiť na svoju expriateľku, aby jej tak znepríjemnil život.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies