USA zaviedli sankcie voči podporovateľom výroby chemických zbraní v Sýrii

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 19:22 • 2 min
USA zaviedli sankcie voči podporovateľom výroby chemických zbraní v Sýrii

WASHINGTON - Spojené štáty uvalili v stredu sankcie voči piatim skupinám a ôsmim jednotlivcom za ich podiel na programe na výrobu chemických zbraní v Sýrii. S odvolaním na vyhlásenie amerického ministerstva financií o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tieto skupiny a osoby boli podľa amerického rezortu financií kľúčovými postavami v sieti, ktorá získavala elektroniku pre sýrsku agentúru zameranú na vývoj chemických zbraní.

 

"Hrozné používanie chemických zbraní v Sýrii, vrátane útokov na nevinné ženy a deti, je v našich mysliach hlboko zapísané," povedala tajomníčka ministerstva financií pre terorizmus Sigal Mandelkerová. Podľa jej slov USA "naďalej pokračujú v kampani na zastavenie bezohľadných útokov režimu (sýrskeho prezidenta Bašára) Asada zameraním sa na siete, ktoré podporujú program na výrobu chemických zbraní".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies