USA zasiahli snehové búrky, niekde teploty klesli až pod mínus 15 stupňov

NETKY.SK • 18 December 2016, 08:36 • 2 min
USA zasiahli snehové búrky, niekde teploty klesli až pod mínus 15 stupňov

WASHINGTON - Zimné snehové búrky, mrznúci dážď a mráz až do špiku kostí zasiahli v sobotu strednú časť a východné pobrežie Spojených štátov. Teploty podľa televízie NBC klesli miestami až na mínus 15 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Na ľadových cestách došlo k stovkám dopravných nehôd, mráz a sneženie skomplikovali aj leteckú dopravu a obmedzili vianočné nákupy Američanov.

Dopravné nehody na šmykľavých cestách si vyžiadali najmenej šesť ľudských životov a polícia vyšetruje niekoľko ďalších nehôd s mŕtvymi, či na nich nemalo svoj podiel počasie. 


obrazok
Najväčšia nehoda sa zrejme stala v sobotu okolo piatej hodiny rannej v Baltimore, kde zišiel z diaľnice kamión prevážajúci benzín a explodoval. Pri hromadnej zrážke 55 vozidiel na Medzištátnej ceste číslo 98 zomreli dvaja ľudia, uviedol šéf požiarnikov v Baltimore City Roman Clark. Zdravotníci v nemocniciach ošetrili zranenia vrátane zlomených kostí a rozbitej hlavy takmer 20 ľuďom.
 

"Zmrznutá žena" v aute bola len figurína

 

Polícia v štáte New York sa vlámala do zaparkovaného auta pod snehom, aby zachránila "zmrzlú ženu". Zistila však, že ide iba o veľmi realistickú figurínu. Sedela na sedadle spolujazdca oblečená v normálnych šatoch, s okuliarmi a topánkami, mala zapnutý pás a na tvári kyslíkovú masku. Dokonca mala aj zuby a vyrážky na tvári, informovala BBC.

Políciu v meste Hudson na ňu upozornil v piatok ráno telefonát znepokojeného občana. V noci totiž teplota klesla na mínus 13 stupňov Celzia.

 

Majiteľ figuríny, keď ho vypátrali, nakričal na policajtov a pourážal ich, neveriac, že sa mu kvôli niečomu takému vlámali do auta. 


obrazok
Policajný náčelník Ed Moore odkázal následne všetkým občanom mesta Hudson, že ak zaparkujú zamknuté vozidlo na ulici v noci, keď teploty klesnú pod bod mrazu, s realistickou figurínou v životnej veľkosti v aute, musia rátať s tým, že im polícia rozbije okno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies