USA zareagovali Millsapom na množiace sa absencie

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 11:54 • 2 min
USA zareagovali Millsapom na množiace sa absencie

LAS VEGAS - Očakávaní ťahúni Blake Griffin a Kevin Love sa z osobných nezdravotných dôvodov krátko pred prvým prípravným kempom pred Svetovým pohárom basketbalistov v Španielsku (30. augusta - 14. septembra) ospravedlnili z americkej reprezentácie, na čo vedenie tímu zareagovalo povolaním Paula Millsapa.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný krídelník prežil v Atlante individuálne najvydarenejšiu sezónu v kariére, v play-off ju zakončil priemermi 19,4 bodu a 10,9 doskoku na zápas. Predstavil sa premiérovo aj v tohtoročnom Zápase hviezd.

 

"Paul už má skúsenosti z reprezentácie z roku 2009, keď sa zúčastnil na jednom minikempe. Ako ostrieľaný hráč pod košom disponuje vlastnosťami, ktoré môžu byť pre náš tím prospešné," uviedol na webe USA Basketball generálny riaditeľ reprezentácie Jerry Colangelo. "Nadchla ma možnosť doplniť súpisku národného tímu. Teším sa na tréningy a súperenie o miesto v zostave na Svetovom pohári s najlepšími hráčmi NBA," poznamenal bývalý dlhoročný ťahúň Utahu. 

Američania v pondelok 28. júla na tradičnom mieste v Las Vegas odštartujú prvý blok spoločnej prípravy. Pred SP 2014 odohrajú päť prípravných stretnutí. V Španielsku sa v drese obhajcov prvenstva predstaví 12 hráčov zo širšej nominácie. 

Aktualizovaná 19-členná nominácia mužskej basketbalovej reprezentácie USA na SP 2014: 
Rozohrávači: Derrick Rose (Chicago Bulls), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Stephen Curry, Klay Thompson (obaja Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Bradley Beal, John Wall (obaja Washington Wizards), DeMar DeRozan (Toronto Raptors) 
Krídla: Gordon Hayward (Utah Jazz), Paul George (Indiana Pacers), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Kyle Korver (Atlanta Hawks), Chandler Parsons (Dallas Mavericks) 
Pivoti: Andre Drummond (Detroit Pistons), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Kenneth Faried (Denver Nuggets), Paul Millsap (Atlanta Hawks) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies