USA zaradili na čiernu listinu finančné a obchodné skupiny KĽDR v Číne a Rusku

NETKY.SK • 25 Január 2018, 06:10 • 2 min
USA zaradili na čiernu listinu finančné a obchodné skupiny KĽDR v Číne a Rusku

WASHINGTON - Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalila v stredu množstvo sankcií na severokórejské finančné a obchodné siete v Číne a Rusku.

slovakia

left justify in out

Ide o najnovšie úsilie Spojených štátov znížiť príjmy stalinistickej krajine za jej vývoj jadrových zbraní a rakiet.

 

Americké ministerstvo financií takisto zaradilo na čiernu listinu päť severokórejských lodných spoločností a šesť plavidiel, informovala tlačová agentúra AP.

 

Minister financií Steve Mnuchin uviedol, že USA systematicky cielia na jednotlivcov a subjekty, ktoré financujú vládu severokórejského vodcu Kim Čong-una a jej zbrojné programy a zároveň jej pomáhajú vyhnúť sa sankciám.

 

V stredu uvalené sankcie sa zameriavajú napríklad na desiatich predstaviteľov severokórejskej spoločnosti Korea Ryonbong General Corporation, pôsobiacich v pobočkách v Číne a Rusku. Táto korporácia pomáha severokórejskému zbrojárskeho priemyslu a už sú na ňu uvalené sankcie Spojených štátov a OSN.

 

Američania majú zakázané s nimi obchodovať. Washington takisto chce, aby ich vykázali z krajín, kde pôsobia alebo majú sídlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies