USA zakotvia vo februári pri Kórejskom polostrove lietadlovú loď

NETKY.SK • 10 Január 2016, 10:12 • 2 min
USA zakotvia vo februári pri Kórejskom polostrove lietadlovú loď

SOUL - Spojené štáty zvažujú, že budúci mesiac umiestnia pri Kórejskom polostrove lietadlovú loď, informovala dnes juhokórejská agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Na otázku americkej tlačovej agentúry AP však predstavitelia amerických síl v Kórei (USFK) uviedli, že nemajú o tejto záležitosti nijaké informácie.

 

Armáda Spojených štátov dnes vyslala svoj strategický bombardér B-52, aby nad územím Južnej Kórey, ktorá je ich spojencom, podnikol let v nízkej výške.

 

Podľa agentúry Reuters išlo o demonštráciu sily, ktorá nasledovala po stredajšej skúške údajne vodíkovej bomby uskutočnenej Severnou Kóreou.

 

Jonhap napísal, že lietadlová loď ozbrojených síl USA sa pravdepodobne zúčastní spoločného americko-juhokórejského námorného cvičenia. To by malo byť varovným signálom pre severokórejského vodcu Kim Čong-una, ktorý tvrdí, že skúšku vodíkovej bomby uskutočnila jeho krajina ako sebaobranný krok voči - podľa Pchjongjangu - hrozbe jadrovej vojny zo strany USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona