USA začali v Bulharsku a Rumunsku manévre Atlantic Resolve

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 09:43 • 2 min
USA začali v Bulharsku a Rumunsku manévre Atlantic Resolve

WASHINGTON - Spojené štáty začali v utorok v Bulharsku a Rumunsku vojenské cvičenie s názvom Atlantic Resolve (Atlantické odhodlanie), informovala dnes agentúra TASS s odvolaním sa na hovorcu Pentagónu Steva Warrena.

slovakia

left justify in out

Bojový tím 173. výsadkovej brigády USA pristál v rumunskom meste Galati, kde sa začali spoločné manévre s miestnou armádou. Do manévrov v Bulharsku sa zapojili dve jednotky velenia amerických ozbrojených síl v Európe, dodal Warren.

 

Cieľom cvičenia Atlantic Resolve je posilniť bezpečnosť v členských štátoch NATO vzhľadom na situáciu na Ukrajine. Moskva opakovane vyjadruje obavy z nárastu počtu manévrov NATO vo východnej Európe. Námestník ruského ministra zahraničných vecí Alexej Meškov minulý týždeň povedal, že manévre pri ruských hraniciach vedú k destabilizácii situácie v severovýchodnej Európe.

 

Od 22. marca prebiehajú manévre aj v Lotyšsku, a to pod názvom Operation Summer Shield XII. Zapojilo sa do nich vyše 1100 vojakov z Lotyšska, Litvy, USA, Británie, Kanady a Luxemburska. Cvičenie potrvá do 31. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies