USA zablahoželali Slovensku ku Dňu ústavy

NETKY.SK • 1 September 2017, 15:34 • 2 min
USA zablahoželali Slovensku ku Dňu ústavy

WASHINGTON – Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson zablahoželal Slovensku ku Dňu ústavy.

slovakia

left justify in out

"V mene vlády Spojených štátov amerických blahoželám občanom Slovenskej republiky ku Dňu ústavy. Pri príležitosti osláv tohto jedinečného dňa vám prajem všetko najlepšie," uviedol Tillerson. V posolstve zverejnenom vo štvrtok na webovej stránke ministerstva vyzdvihol Tillerson pevné vzájomné vzťahy, ktoré pretrvávajú od vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

 

Ocenil tiež spoluprácu Washingtonu a Bratislavy v rámci Severoatlantickej aliancie (NATO), a to nielen pri zaisťovaní bezpečnosti, ale aj pri presadzovaní záväzku oboch krajín k euroatlantickej integrácii a podpore demokratických hodnôt. "Naše priateľstvo je pevné a založené na úzkych vzťahoch medzi našimi občanmi, spoločnom záväzku voči ľudským právam a snahe o ekonomickú prosperitu v oboch krajinách," konštatoval Tillerson.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies