USA vyzvali Hizballáh na okamžitý odchod zo Sýrie

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 09:22 • 2 min
USA vyzvali Hizballáh na okamžitý odchod zo Sýrie

WASHINGTON - Spojené štáty v stredu vyzvali libanonské hnutie Hizballáh, aby okamžite stiahlo svojich bojovníkov zo Sýrie. USA sa obávajú, že konflikt by sa inak mohol rozšíriť za sýrske hranice. Informovala o tom čínska agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

"Toto je neakceptovateľné a veľmi nebezpečné stupňovanie napätia. Žiadame Hizballáh, aby okamžite stiahol svojich bojovníkov zo Sýrie," povedala hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Jen Psakiová na pravidelnom stretnutí s novinármi.

Napriek 24-hodinovému ultimátu na opustenie Sýrie, ktoré v utorok voči Hizballáhu vydal veliteľ sýrskych rebelov, hnutie údajne do krajiny vyslalo ďalších bojovníkov, aby pomohli vládnym jednotkám v boji so vzbúrencami v meste al-Kusajr. Vodca Hizballáhu šejk Hasan Nasralláh však vyhlásil, že do bojov v Sýrii sa zapojili iba dobrovoľníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies