USA vyšlú do Sýrie malý počet príslušníkov špeciálnych síl

NETKY.SK • 30 Október 2015, 16:14 • 2 min
USA vyšlú do Sýrie malý počet príslušníkov špeciálnych síl

WASHINGTON - Spojené štáty vyšlú do Sýrie malý počet príslušníkov špeciálnych síl, ktorí tam budú pôsobiť v úlohe poradcov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia americkej administratívy a Kongresu.

slovakia

left justify in out

Podľa uvedených zdrojov sa oficiálne oznámenie Washingtonu očakáva ešte dnes. Rozhodnutie je súčasťou širšej stratégie USA zameranej na posilnenie umiernených povstalcov v Sýrii.

 

Jeden z predstaviteľov citovaných agentúrou Reuters zdôraznil, že počet príslušníkov vyslaných do Sýrie bude "veľmi malý", čo však bližšie nešpecifikoval.

Podľa iného zdroja Spojené štáty pošlú do Sýrie 20-30 členov špeciálnych jednotiek, ktorí budú pôsobiť ako poradcovia v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

 

Stanica NBC News uviedla, že americkí vojaci budú vyslaní do severnej Sýrie, kde budú podporovať umiernených sýrskych a kurdských povstalcov bojujúcich proti IS.

 

Washington popri tom zintenzívňuje aj diplomatické úsilie zamerané na ukončenie štyri a pol roka trvajúceho sýrskeho konfliktu. Dnes prebiehajú vo Viedni medzinárodné rokovania o vojne v Sýrii za účasti ministra zahraničných vecí USA Johna Kerryho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona