USA vyšle do Iraku ďalších 300 vojakov

NETKY.SK • 21 August 2014, 08:17 • 2 min
USA vyšle do Iraku ďalších 300 vojakov

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničia požiadalo o vyslanie ďalšieho vojenského personálu do Iraku, kde tamojšia armáda za pomoci amerického letectva bojuje proti povstalcom z extrémistickej skupiny Islamský štát.

slovakia

left justify in out

Do Iraku by malo vycestovať ďalších 300 Američanov, žiadosť ministerstva však ešte nebola schválená. Americká armáda už vyslala do Iraku 800 vojakov, čím vyhovela žiadosti irackej vlády, ktorá nebola schopná sama zastaviť postup sunnitských islamistov. Americké letectvo poskytuje irackým a kurdským silám leteckú podporu už asi dva týždne. Nemenovaný americký predstaviteľ v stredu povedal, že rozsiahlejšie vojenské zapojenie Spojených štátov do irackého konfliktu je nepravdepodobné.

 

Islamský štát sa ešte v júni zmocnil veľkej časti severozápadného Iraku vrátane druhého najväčšieho mesta Mósul, ktorú spojila s priľahlým územím Sýrie do spoločného "kalifátu". UNHCR odhaduje, že na úteku pred bojmi je 1,2 milióna ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies