USA vyjadrili znepokojenie nad zložením novej afganskej vlády

NETKY.SK • 8 September 2021, 08:49 • 2 min
USA vyjadrili znepokojenie nad zložením novej afganskej vlády

WASHINGTON - Radikálne fundamentalistické hnutie Taliban predstavilo v utorok novú afganskú vládu. Jej zloženie však vyvoláva znepokojenie!

slovakia

left justify in out

Spojené štáty vyjadrili znepokojenie nad zložením novej dočasnej afganskej vlády. Zdôraznili však, že vládu talibov budú posudzovať podľa jej skutkov, informovala v stredu agentúra AFP.

 

"Všimli sme si, že zverejnený zoznam mien (členov vlády) pozostáva výhradne z členov Talibanu alebo ich blízkych spolupracovníkov a že sa na ňom nenachádzajú žiadne ženy," uviedol hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí.

 

Súvisiaci článok: Taliban oznámil členov novej vlády v Afganistane. Títo ľudia povedú krajinu

 

Znepokojenie podľa neho vyvolávajú aj kontakty a minulosť niektorých členov kabinetu. "Budeme však posudzovať Taliban podľa jeho činov, a nie podľa slov," podčiarkol hovorca.

 

V tejto súvislosti opäť apeloval na hnutie Taliban, aby umožnilo bezpečný odchod z krajiny všetkým americkým občanom a Afgancom, ktorí si želajú odísť. Spojené štáty tiež zdôraznili potrebu vytvorenia inkluzívnej vlády,  súčasťou ktorej budú rôzne zložky afganskej spoločnosti.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies