USA vyjadrili sklamanie z rozhodnutia Ukrajiny upustiť od podpisu dohôd s EÚ

NETKY.SK • 22 November 2013, 08:06 • 2 min
USA vyjadrili sklamanie z rozhodnutia Ukrajiny upustiť od podpisu dohôd s EÚ

WASHINGTON - Spojené štáty vo štvrtok vyjadrili sklamanie z rozhodnutia Ukrajiny upustiť od plánovaného podpisu asociačnej dohody a dohody o voľnom obchode s Európskou úniou. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

K podpisu dohôd malo dôjsť koncom novembra počas summitu Východného partnerstva v litovskom Vilniuse. "Ak je to končené rozhodnutie ukrajinskej vlády ešte pred Vilniusom, sme sklamaní," uviedla hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Jen Psakiová.

Ukrajinská vláda vo štvrtok oznámila, že pozastavila prípravné práce na plánovaných dohodách s tým, že potrebuje konsolidovať ekonomické vzťahy s Ruskom a členmi Colnej únie, ktorú vedie Moskva. Sú v nej ešte Bielorusko a Kazachstan.

Parlament taktiež odmietol návrhy zákonov, ktoré by umožnili prepustiť väznenú expremiérku Juliu Tymošenkovú na liečenie do Nemecka. Prijatím týchto zákonov pritom EÚ podmieňovala podpis dohôd s Kyjevom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies