USA vydali Bosne bývalého strážcu z Rabiča na stíhanie za vojnové zločiny

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 09:49 • 2 min
USA vydali Bosne bývalého strážcu z Rabiča na stíhanie za vojnové zločiny

RICHMOND - Bývalého strážcu v bosnianskom väzenskom tábore Almaza Neziroviča, ktorý žil v USA, vydali do jeho rodnej vlasti, kde bude čeliť obvineniam zo spáchania vojnových zločinov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP. Americký imigračný a colný úrad v utorok oznámil, že 54-ročný Nezirovič z mesta Roanoke bol vydaný do Bosny ešte minulý týždeň. Nezirovič prišiel do Spojených štátov v roku 1997. Je obvinený z mučenia Srbov vo väzenskom tábore Rabič.

 

Mal sa toho dopustiť v roku 1992, v čase občianskej vojny v Bosne. Podľa bosnianskych úradov údajne bil, ponižoval a traumatizoval neozbrojených civilných väzňov. Americký federálny odvolací súd vo februári odmietol Nezirovičovo tvrdenie, že jeho vydanie nie je pre politickú povahu jeho činov vo väznici možné. Súd však vyhlásil, že mučenie civilistov nie je politická záležitosť.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies