USA: Východné pobrežie krajiny sa pripravuje na prudkú snehovú búrku

NETKY.SK • 27 December 2010, 09:34 • 2 min
USA: Východné pobrežie krajiny sa pripravuje na prudkú snehovú búrku

USA: Východné pobrežie krajiny sa pripravuje na prudkú snehovú búrku

slovakia

left justify in out

Na východnom pobreží Spojených štátov očakávajú s príchodom zlého počasia aj prudkú snehovú búrku a zhruba 30 centimetrov nového snehu v metropole New York a v štátoch Nového Anglicka.
      Americké aerolínie dnes v očakávaní búrky zrušili stovky letov na letiskách v pásme pozdĺž východného pobrežia, vrátane newyorského letiska Johna F. Kennedyho a letiska Newark.
      V oblasti Washingtonu D.C. sa správcovia komunikácií pripravili na avizované sneženie a doplnili 200 posypových vozidiel, pluhy a ďalšiu techniku, aby zvládli nový sneh.
      Meteorológovia vydali nadnes a na pondelok výstrahu pred blizardom pre mesto New York. Očakáva sa 28 až 41 centimetrov nového snehu. Sneženie a silný vietor by mali miestami znížiť viditeľnosť na nulu.
      Výstraha pred blizardom dnes platila aj pre Rhode Island a väčšinu východnej časti amerického štátu Massachusetts vrátane Bostonu. Tu by malo nasnežiť 38 až 51 centimetrov.
      V skorých ranných hodinách miestneho času vyhlásili núdzový stav v amerických štátoch Maryland, Virgínia a Severná Karolína. Vo Virgínii štátne železnice zrušili niekoľko vlakov.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies