USA varujú svojich občanov pred možnými teroristickými útokmi počas sviatkov v Európe

NETKY.SK • 22 November 2016, 07:11 • 2 min
USA varujú svojich občanov pred možnými teroristickými útokmi počas sviatkov v Európe

WASHINGTON - Spojené štáty varovali svojich občanov pred možnými teroristickými útokmi v Európe počas vianočných sviatkov.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí v pondelok na svojej stránke uviedlo, že má "vierohodné informácie" o útokoch, ktoré plánujú teroristické organizácie Islamský štát (IS), al-Káida a ich odnože.

 

Občanom USA preto rezort diplomacie podľa agentúr Reuters a DPA odporúča, aby boli opatrní pri návšteve masových podujatí, ako sú rôzne festivaly či trhy pod holým nebom. Ak je to možné, takýmto miestam je lepšie sa vyhnúť.

 

Američania by mali byť ostražití aj pri prehliadkach turistických atrakcií a v prostriedkoch verejnej dopravy. To isté platí aj pre miesta konania bohoslužieb, reštaurácie a hotely.

 

Teroristi môžu podľa ministerstva využiť širokú škálu taktík, použiť konvenčné i nekonvenčné zbrane a zamerať sa na verejné aj civilné ciele.

 

Ministerstvo pripomenulo, že extrémisti už vykonali útoky v Belgicku, Francúzsku, Nemecku a Turecku.

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí zverejňuje takéto varovania pravidelne. To aktuálne platí do 20. februára 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona