USA varujú pred možným teroristickým útokom v Kosove

NETKY.SK • 15 Január 2018, 06:46 • 2 min
USA varujú pred možným teroristickým útokom v Kosove

PRIŠTINA - Spojené štáty varovali svojich občanov, aby "vzhľadom na možný terorizmus zvýšili ostražitosť v Kosove", a vymenovali niekoľko lokalít, kde podľa Washingtonu hrozí nebezpečenstvo.

slovakia

left justify in out

Vo varovaní amerického ministerstva zahraničných vecí sa ďalej uvádza, že "teroristické skupiny pokračujú v plánovaní možných útokov v balkánskom regióne vrátane Kosova".

 

Zmienený vládny rezort tiež upozorňuje na politicky motivované násilie, ktoré sa vyskytuje na celom území Kosova. Varovanie zmieňuje štyri oblasti, kde žijú príslušníci srbskej menšiny a kde by napätie mohlo vyústiť do násilia.

 

Dôvod vydania tejto výstrahy nie je jasný. Kosovskí činitelia sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrili. Úrady v Kosove uviedli, že približne 180 tamojších občanov má aktívne styky s džihádistickými skupinami v Sýrii a Iraku.

 

17. februára 2018 uplynie desať rokov od jednostranného vyhlásenia nezávislosti Kosova od Srbska, ktoré však naďalej odmieta uznať tento krok, podobne ako viaceré členské krajiny Európskej únie vrátane Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona