USA varujú pred možným teroristickým útokom na letisku v Ugande

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 15:39 • 2 min
USA varujú pred možným teroristickým útokom na letisku v Ugande

NAIROBI - Spojené štáty varovali dnes svojich občanov v Ugande pred "konkrétnou hrozbou" útoku na medzinárodnom letisku v Entebe, ktoré sa nachádza neďaleko ugandského hlavného mesta Kampala.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie zverejnené na internetovej stránke veľvyslanectva USA v Ugande.
     

Podľa amerického veľvyslanectva ugandská polícia uviedla, že k útoku by mohlo dôjsť medzi 21.00-23.00 h miestneho času (19.00-21.00 SELČ), pričom dodala, že občania, ktorí sa v uvedenom čase chystajú cestovať, by svoje plány mali prehodnotiť.
     

Hovorca ugandského Úradu pre civilné letectvo potvrdil, že jeho úrad dnes vydal varovanie, ktorým o hrozbe "upovedomil zamestnancov letiska", ale podrobnosti o jej povahe neuviedol.
     

"Americké veľvyslanectvo dostalo dnes informáciu od ugandskej polície, že podľa zdroja z prostredia tajných služieb existuje konkrétna hrozba útoku na medzinárodné letisko v Entebe zo strany neznámej teroristickej skupiny, ku ktorému má dôjsť dnes, 3. júla, medzi 21.00-23.00. h," uvádza sa vo vyhlásení amerického veľvyslanectva v Ugande.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies