USA varovali západných novinárov pred chystanými únosmi v Sýrii

NETKY.SK • 23 Október 2013, 08:05 • 2 min
USA varovali západných novinárov pred chystanými únosmi v Sýrii

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničných vecí v utorok oznámilo, že získalo informácie o plánovaných únosoch západných novinárov informujúcich o občianskej vojne v Sýrii. Tých, ktorí sa do krajiny chystajú, varovalo, aby podnikli bezpečnostné opatrenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V správe, ktorú zverejnilo na stránke amerického veľvyslanectva v sýrskom hlavnom meste Damask, ministerstvo napísalo, že "má informácie, že existuje sprisahanie zamerané na západných novinárov cestujúcich do strednej a južnej Sýrie". Oznámenie s nadpisom "Riziko potenciálnych únosov západných novinárov," ktoré je datované na pondelok, neobsahuje podrobnejšie informácie.

Ministerstvo zopakovalo svoju výzvu občanom USA, aby okamžite Sýriu opustili. Tých, ktorí napriek tomu ostanú, napádalo k vysokej bdelosti. Predpokladá sa, že v Sýrii už uniesli niekoľkých novinárov zo západných krajín, vrátane najmenej jedného Američana a štyroch Francúzov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona