USA varovali Izrael pred anexiou Predjordánska, povedie to ku kríze

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 13:48 • 2 min
USA varovali Izrael pred anexiou Predjordánska, povedie to ku kríze

JERUZALEM - Vyhlásenie izraelskej zvrchovanosti v Predjordánsku povedie k "okamžitej kríze" vo vzťahoch s administratívou amerického prezidenta Donalda Trumpa, uviedol dnes izraelský minister obrany Avigdor Lieberman.

slovakia

left justify in out

"Dostali sme od Spojených štátov priame upozornenie - nie nepriame upozornenie alebo odporučenie. Vyhlásenie izraelskej zvrchovanosti v Judei a Samárii povedie k okamžitej kríze vo vzťahoch s novou administratívou," povedal Lieberman v parlamentnom výbore pre zahraničné záležitosti a obranu.

Izraelský minister obrany tak reagoval na medializovaný rozhovor s Mikim Zoharom, poslancom izraelského parlamentu z vládnucej strany Likud premiéra Benjamina Netanjahua, ktorý odmietol myšlienku dvoch štátov - izraelského a palestínskeho. Namiesto toho sa vyslovil za riešenie rátajúce s vytvorením jedného štátu, v ktorom by Palestínčania dostali izraelské občianstvo.

Judea a Samária sú historické názvy pre Izraelom okupované Predjordánsko, západný breh rieky Jordán.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona