USA: V 14 štátoch hasiči bojujú so 70 požairmi

NETKY.SK • 16 August 2012, 06:32 • 2 min
USA: V 14 štátoch hasiči bojujú so 70 požairmi

USA V 14 štátoch hasiči bojujú so 70 požairmi - Svet Tisíce hasičov bojujú na západe Spojených štátov s desiatkami požiarov lesov a krovinatých porastov. Podľa televíznej stanice CNN horelo v stredu v 14 štátoch západne od rieky Mississippi okolo 70 veľký

slovakia

left justify in out

img

Tisíce hasičov bojujú na západe Spojených štátov s desiatkami požiarov lesov a krovinatých porastov. Podľa televíznej stanice CNN horelo v stredu v 14 štátoch západne od rieky Mississippi okolo 70 veľkých požiarov, ktoré horúce vetry opakovane rozdúchavajú.
      Kritickú situáciu zhoršuje skutočnosť, že viac ako dve tretiny USA trpia už týždne najhorším suchom od 30. rokov 20. storočia. Prácu hasičov komplikujú miestami viac ako 40-stupňové horúčavy.
      Podľa americkej lesnej správy sú požiarmi najviac zasiahnuté pobrežné štáty Washington, Oregon a Kalifornia, ako aj Nevada, Utah a Idaho. V Idahu úrady vyhlásili stav núdze. V ohrození sú aj obývané oblasti. V štáte Washington v blízkosti mesta Cle Elum evakuovali do bezpečia približne 900 ľudí.
      Len v Kalifornii zasahovalo v stredu proti viac ako desiatimi požiarom 8000 hasičov. Okrem iných hasili požiar v okrese Lake County severne od San Francisca, kde plamene ohrozovali 480 domov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona