USA uvalili sankcie na sedem severokórejských predstaviteľov

NETKY.SK • 27 Október 2017, 08:42 • 2 min
USA uvalili sankcie na sedem severokórejských predstaviteľov

WASHINGTON - Spojené štáty vo štvrtok uvalili sankcie na ďalších sedem severokórejských predstaviteľov a tri subjekty za vážne porušovanie ľudských práv vrátane nútenej práce a stíhania utečencov z KĽDR.

slovakia

left justify in out

"Nové sankcie sú namierené na severokórejských vojenských činiteľov a predstaviteľov režimu zapojených do porušovania ľudských práv," píše sa vo vyhlásení ministra financií USA Stevena Mnuchina.

 

Novozavedené opatrenia sa zamerali aj na severokórejských finančníkov, ktorí sa pokúšajú udržať režim nad vodou pomocou zahraničnej meny získanej z aktivít, pri ktorých sa využívajú nútené práce.

 

Sankcie postihli aj riaditeľa a zástupcu riaditeľa takzvaného vojenského bezpečnostného velenia KĽDR, prvého námestníka ministra ľudovej bezpečnosti a na ministra práce. Spojené štáty tiež uvalili sankcie na severokórejského generálneho konzula v Číne a na diplomata z veľvyslanectva KĽDR vo Vietname.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies