USA uvalili ďalšie sankcie na KĽDR za hackerský útok na Sony Pictures

NETKY.SK • 3 Január 2015, 09:14 • 2 min
USA uvalili ďalšie sankcie na KĽDR za hackerský útok na Sony Pictures

HONOLULU - Americký prezident Barack Obama dnes povolil uvalenie ďalších sankcií na Severnú Kóreu.

slovakia

left justify in out

Ide o prvú reakciu Spojených štátov na nedávny hackerský útok na spoločnosť Sony Pictures, ktorá produkovala filmovú komédiu Šialené interview, zosmiešňujúcu severokórejského vodcu Kim Čong-una. 
      

Biely dom vyhlásil, že ide o odvetný krok za "provokačné, destabilizačné a represívne postupy" severokórejského režimu. "Sankcie nie sú namierené proti severokórejskému ľudu, ale proti vláde v Pchjongjangu a jej aktivitám, ktoré predstavujú hrozbu pre Spojené štáty a iné krajiny," uvádza sa v sprievodnom liste adresovanom vedúcim predstaviteľom Senátu a Snemovne reprezentantov. 
      

Podľa vyhlásenia amerického ministerstva financií sa najnovšie sankcie dotknú troch firiem a desiatich jednotlivcov vrátane osôb pracujúcich v Iráne, Sýrii, Číne, Rusku a Namíbii. Medzi postihnutými osobami však nie sú žiadni vrcholní predstavitelia severokórejského režimu. 
      

USA už v minulosti uvalili sankcie na Severnú Kóreu pre jej jadrový program, avšak najnovšie sankcie sú podľa agentúry AP úplne prvými, ktoré sú odvetou za hackerský útok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies