USA: Útok na kongresmanku Giffordsovú bol podľa zistení dopredu naplánovaný

NETKY.SK • 10 Január 2011, 09:15 • 2 min
USA: Útok na kongresmanku Giffordsovú bol podľa zistení dopredu naplánovaný

USA: Útok na kongresmanku Giffordsovú bol podľa zistení dopredu naplánovaný

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia sobotného útoku na americkú kongresmanku Gabrielle Giffordsovú, pri ktorom zahynulo šesť ľudí a ďalších 14 bolo zranených, dnes našli v dome páchateľa dokument pojednávajúci o pláne na atentát, informovala agentúra Reuters.
      Obálka z trezoru v byte strelca Jareda Lee Loughnera obsahovala rukou písaný text s vyjadreniami ako "plánoval som dopredu", "môj atentát" a meno "Giffordsová". Pod textom bol podpis, o ktorom sa vyšetrovatelia domnievajú, že patrí Loughnerovi.
      Arizonské úrady tiež uviedli, že muž, na ktorého pôvodne padlo podozrenie zo spolupáchateľstva, bol preverený a podozrenia sa nepotvrdili.
      Zástupca miestneho šerifa Jason Ogan dnes povedal pre agentúru AP, že muž, ktorý bol videný s obvineným Loughnerom blízko miesta útoku, sa na ňom žiadnym spôsobom nezúčastnil. Muža zachytila bezpečnostná kamera z blízkosti obchodu s potravinami v arizonskom meste Tucson, kde sa incident odohral. Podľa opisu išlo o belocha s tmavými vlasmi vo veku 40-45 rokov.
      Americké ministerstvo spravodlivosti oznámilo, že Loughner po prvý raz predstúpi pred súd v pondelok v Phoenixe. Mladík, ktorého úrady v spojitosti s útokom obvinili z piatich trestných činov, sa stále nachádza v cele predbežného zadržania. Medzi obvinenia patrí pokus o atentát na člena Kongresu, šesťnásobná vražda vrátane vraždy dvoch zamestnancov federálnej vlády či pokus o vraždu federálnych zamestnancov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies