Bývalý americký prezident Trump má podľa prieskumov v boji o nomináciu Republikánov výrazný náskok

NETKY.SK • 22 Apríl 2023, 16:30 • 2 min
Bývalý americký prezident Trump má podľa prieskumov v boji o nomináciu Republikánov výrazný náskok

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Donald Trump má v súboji o prezidentského kandidáta Republikánskej strany výrazný náskok pred ďalšími uchádzačmi.

slovakia

left justify in out

Bývalý americký prezident Donald Trump má v súboji o prezidentského kandidáta Republikánskej strany výrazný náskok pred ďalšími uchádzačmi vrátane Rona DeSantisa, guvernéra štátu Florida. Vyplýva to z výsledku prieskumov. TASR správ prevzala v sobotu z webovej stránky stanice NBC News.

 

Prieskum denníka The Wall Street Journal (WSJ) zverejnený v piatok potvrdil, že Trumpa by priamom súboji s DeSantisom o nomináciu podporilo 51 percent voličov. Guvernér Floridy by získal 38 percent. Ďalšie prieskumy priniesli podobné výsledky, pripomína NBC News. WSJ takisto zisťoval, koho by Američania volili v prípadnom volebnom súboji jednotlivých republikánskych kandidátov so súčasným prezidentom, demokratom Joeom Bidenom. Trumpa by v takomto súboji podporilo 45 percent účastníkov a 48 percent by hlasovalo za Bidena.

 

V súboji s DeSantisom by úradujúceho prezidenta volilo len 45 percent ľudí a 48 percent by uprednostnilo republikána DeSantisa. Prezidentské voľby sa v USA konajú v novembri tohto roka. Trump svoju kandidatúru na republikánsku nomináciu oficiálne oznámil vlani v novembri. DeSantis tak ešte neurobil. Svoju kandidatúru na post prezidenta z radov republikánov už oznámili aj, bývalá guvernérka Južnej Karolíny Nikki Haleyová, exguvernér Arkansasu Asa Hutchinson, či podnikateľ Vivek Ramaswamy. Súčasný americký prezident Biden by mal podľa amerických médií ohlásiť svoju kandidatúru na svoje druhé prezidentské obdobie nasledujúci týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies