USA sú stále znepokojené jadrovým programom KĽDR

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 14:24 • 2 min
USA sú stále znepokojené jadrovým programom KĽDR

WASHINGTON - Spojené štáty sú naďalej veľmi znepokojené jadrovým programom Severnej Kórey, ktorý podľa Washingtonu porušil medzinárodné dohody.

slovakia

left justify in out

Severokórejský minister zahraničných vecí Li Su-jong v utorok vyhlásil, že KĽDR by v prípade nutnosti mala dostatok síl odraziť preventívnym úderom neustále sa zvyšujúcu jadrovú hrozbu zo strany Spojených štátov. Povedal to v ojedinelom prejave prednesenom na konferencii o odzbrojení pod záštitou OSN v Ženeve.
     

Podľa USA by mohol severokórejský grafitový reaktor umožniť v blízkej budúcnosti krajine získať ďalšie plutónium, použiteľné okrem iných aktivít aj na zbrane.
     

"Tieto kroky sú jasným porušením viacerých rezolúcií (OSN) a musia sa okamžite skončiť," uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na webovej stránke misie USA vo Viedni, kde sídli Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies