USA si nesplnili záväzky ohľadne Sýrie a vinu sa snažia hodiť na Moskvu

NETKY.SK • 4 Október 2016, 08:54 • 2 min
USA si nesplnili záväzky ohľadne Sýrie a vinu sa snažia hodiť na Moskvu

MOSKVA - Spojené štáty neboli schopné splniť kľúčové dohody, ktoré s Ruskom dosiahli ohľadne Sýrie, a zodpovednosť sa snažia teraz preniesť na Moskvu. Vyhlásila to dnes podľa agentúry DPA hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

USA podľa jej slov neboli schopné oddeliť v obliehanom sýrskom meste Aleppo tzv. umiernené povstalecké skupiny od organizácie Džabhat Fath aš-Šám (bývalý Front an-Nusra), ktorú za teroristickú považuje aj Organizácia Spojených národov.

"Nečinnosť Washingtonu im (teroristom) umožnila preskupiť sa, dostávať zbrane a zmobilizovať sa," uviedla ďalej Zacharovová.

 

Hovorkyňa ruského rezortu diplomacie takto reagovala na rozhodnutie Washingtonu prerušiť vzťahy s Ruskom ohľadne Sýrie. O tom dnes informovalo americké ministerstvo zahraničných vecí, pričom ako dôvod uviedlo, že Moskva si neplní záväzky a nie je ochotná zabezpečiť, aby sýrsky režim dodržiaval dohody, s ktorými Rusko súhlasilo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies