USA si chcú napraviť reputáciu, lídrami na Svetovom pohári majú byť Parise, Suter, McDonagh

NETKY.SK • 11 November 2015, 11:46 • 2 min
USA si chcú napraviť reputáciu, lídrami na Svetovom pohári majú byť Parise, Suter, McDonagh

TORONTO - Útočník Zach Parise a obranca Ryan Suter z Minnesoty a ďalší zadák Ryan McDonagh z New Yorku Rangers. To budú podľa slov generálneho manažéra Deana Lombardiho lídri hokejovej reprezentácie Spojených štátov amerických na budúcoročnom osemčlennom Svetovom pohári v kanadskom Toronte (17. septembra - 1. októbra 2016). USA si budú chcieť napraviť reputáciu po 4. mieste na zimných olympijských hrách v Soči 2014, kde v semifinále proti Kanaďanom (0:1) ani v súboji o 3. miesto proti Fínom (0:5) ani raz neskórovali a z Ruska odišli bez kovu.

slovakia

left justify in out

V súvislosti so SP 2016 musí každý tím do 1. marca predostrieť 16-členný zoznam hráčov a súpisku obsahujúcu 23 mien potom uzavrieť 1. júna. "Dva mesiace som strávil plánovaním a budovaním základov kolektívu, akoby som skladal tím pre NHL. Len som celý ten proces trochu urýchlil, keďže času nie je nazvyš. Pri výbere hráčov zohľadňujeme potrebu dobrej chémie v mužstve a ich vodcovské schopnosti," prezradil pre server nhl.com Lombardi, na klubovej úrovni generálny manažér Los Angeles Kings.

Viacerí Američania okrem spomenutej trojice sú v úvode NHL 2015/2016 ťahúňmi svojich tímov. Bodovo žiaria najmä Patrick Kane (Chicago), Blake Wheeler (Winnipeg), Johnny Gaudreau (Calgary), Max Pacioretty (Montreal), Bobby Ryan (Ottawa) či Joe Pavelski (San Jose).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies