USA: Senát v Arizone schválil návrh zákona na umožnenie daňových platieb Bitcoinom

NETKY.SK • 11 Február 2018, 20:45 • 2 min
USA: Senát v Arizone schválil návrh zákona na umožnenie daňových platieb Bitcoinom

ARIZONA - Verejné záznamy uvádzajú, že arizonský senát schválil 8. februára zákon, ktorý umožní obyvateľom štátu platiť dane kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Návrh zákona č. 1091, ktorý má v úmysle umožniť platenie daní prostredníctvom kryptomien, bol predstavený 10. januára 2018 a schválený finančným výborom senátu 24. januára.

 

Návrh zákona bol teraz poslaný do snemovne reprezentantov v Arizone.

 

Ak bude návrh zákona prijatý, Arizona sa stane prvým štátom v USA, ktorý prijme platenie daní kryptomenami do roku 2020. Návrh zákona by umožnil daňovým poplatníkom štátu používať platobnú bránu ako Bitcoin, Litecoin alebo akúkoľvek inú kryptomenu s využitím elektronických systémov peer-to-peer.

 

Podľa návrhu zákona by oddelenie príjmov v Arizone, po obdržaní platieb za dane v kryptomenách, bolo povinné previesť tieto platby na americké doláre v priebehu 24 hodín.

 

Zástupca republikánov za štát Arizona Jeff Weninger, ktorý spolupracoval na návrhu zákona uviedol, že daňové opatrenie chce štát časom zmeniť na centrum blockchainovej a digitálnej menovej technológie. S odkazom na daňový zákon povedal Weninger pre Fox News tento týždeň:

 

„Je to jeden z návrhov zákonov, ktorým posielame signál všetkým v USA a možno aj na celom svete, že Arizona bude v budúcnosti miestom, kde sa budeme zaoberať technológiou blockchainu a digitálnych mien.“

 

V septembri 2017 informovala spoločnosť Cointelegraph, že obec Chiasso vo Švajčiarsku umožní svojim obyvateľom platiť dane kryptomenou Bitcoin od januára 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies