USA: Senát schválil dočasné financovanie federálnej vlády

NETKY.SK • 22 December 2017, 06:59 • 2 min
USA: Senát schválil dočasné financovanie federálnej vlády

WASHINGTON - Senát amerického Kongresu odsúhlasil vo štvrtok návrh zákona o krátkodobom financovaní federálnej vlády na nadchádzajúce štyri týždne. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Za legislatívu hlasovalo 66 senátorov, proti sa vyslovilo 32. Návrh zákona schválila vo štvrtok Snemovňa reprezentantov pomerom hlasov 231:188. Legislatívu musel Kongres odsúhlasiť najneskôr do piatkovej polnoci, aby sa tak vyhol pozastaveniu činnosti vlády.

 

Návrh teraz musí ešte podpísať americký prezident Donald Trump. Ten predtým apeloval na republikánov, aby zaistili schválenie návrhu v Kongrese.

 

"Demokrati v Snemovni chcú na sviatky zastavenie činnosti (vlády), aby tak odviedli pozornosť od veľmi populárnych, práve schválených daňových škrtov," napísal Trump ešte pred hlasovaním na sociálnej sieti Twitter. "Republikáni v Snemovni, nedovoľte, aby sa to stalo," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona