USA sa pridali k irackej ofenzíve, zaútočili na ciele IS v Bagdade

NETKY.SK • 16 September 2014, 06:50 • 2 min
USA sa pridali k irackej ofenzíve, zaútočili na ciele IS v Bagdade

WASHINGTON - Americká armáda v pondelok zasiahla ciele teroristickej organizácie Islamský štát (IS) juhozápadne od Bagdadu. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ústredného velenia USA.

slovakia

left justify in out

"Nálet juhozápadne od Bagdadu bol prvým útokom, ktorý sme uskutočnili v rámci našich posilnených snáh, ktoré idú nad rámec ochrany našich vlastných ľudí a humanitárnych misií, na ciele (Islamského štátu), ako iracké sily pokračujú s ofenzívou," vyhlásilo velenie. 
      

Zatiaľ čo pri predošlých zásahoch v Iraku Spojené štáty predovšetkým sledovali ochranu svojich vlastných záujmov a občanov, ako aj pomoc irackým utečencom, najnovšie útoky boli formou priamej pomoci irackej armáde v jej boji proti militantom, doplnila agentúra AP. Americké ústredné velenie ďalej uviedlo, že pri útokoch bola zničená jedna z bojových pozícií militantov, z ktorej útočili na iracké bezpečnostné jednotky, a šesť vozidiel patriacich IS. Útok je súčasťou snahy Spojených štátov intenzívnejšie reagovať na postup radikálnej džihádistickej skupiny, ktorá zabila niekoľkých rukojemníkov zo Západu a jej snahám rozšíriť zabraté územia v Sýrii a Iraku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies