USA sa postavilo kriticky voči prístupu britskej premiérky k brexitu

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 17:17 • 2 min
USA sa postavilo kriticky voči prístupu britskej premiérky k brexitu

WASHINGHTON - Americký prezident Donald Trump nesúhlasil s prístupom britskej premiérky Theresy Mayovej ohľadom brexitu (odchod Veľkej Británie z EÚ). S informáciou prišla britská spravodajská televízna stanica Sky News.

slovakia

left justify in out

Prezident USA sa takto vyjadril počas návštevy írskeho premiéra Lea Varadkara v Bielom dome. Na adresu britskej premiérky sa vyjadril, že "nepočúvala jeho rady ohľadom vedenia rokovaní" s EÚ.

 

 

"Je to veľmi zložitá záležitosť, rozdeľuje to krajinu, vlastne to rozdeľuje veľa krajín a je škoda, že to tak musí byť..." povedal na margo odchodu Británie z EÚ Trump.

 

"Som prekvapený, ako veľmi to z hľadiska rokovaní nevyšlo, ale ja som premiérke (Mayovej) radil, ako o tom (brexite) rokovať, ale ona to nezobrala do úvahy, čo je v poriadku...," dodal Trump s tým, že keby britská premiérka prijala jeho pomocnú ruku, rokovania o odchode Británie z EÚ sa mohli vyvíjať úplne inak.

 

img

 

Poslanci Dolnej snemovne britského parlamentu hlasovali už dvakrát o predbežnej dohode odchodu Británie zo spoločenstva európskych štátov. V oboch prípadoch ju ale odmietli.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies