USA sa opäť vyhli bankrotu, dlhový strop predlžili o jeden rok

NETKY.SK • 12 Február 2014, 06:30 • 2 min
USA sa opäť vyhli bankrotu, dlhový strop predlžili o jeden rok

WASHINGTON - Snemovňa reprezentantov USA schválila v utorok tesnou väčšinou zákon, ktorého cieľom je odvrátiť hroziacu platobnú neschopnosť administratívy Spojených štátov a ktorý jej umožní nasledujúci najmenej jeden rok požičiavať si na svoju prevádzku na finančných trhoch.

slovakia

left justify in out

Snemovňa reprezentantov podľa agentúry Reuters hlasovala za opatrenie pomerom hlasov 221:201, pričom zohľadnila požiadavku prezidenta Baracka Obamu o prijatie zákona bez zmien. Legislatívna norma teraz poputuje do Senátu, kde by sa rozprava k nej mala začať už v stredu.
      

Za zákon hlasovalo len 28 z 232 poslancov Republikánskej strany. Americký Kongres naposledy hlasoval o zvýšení dlhového stropu v októbri minulého roka, keď po dohode demokratov a republikánov rozhodol o predĺžení možnosti úverovania vlády do 7. februára 2014.
      

Pre dlhovú krízu boli aktivity vládnych inštitúcií v USA vlani od 1. októbra, ktorý je zároveň začiatkom nového fiškálneho roka, výrazne obmedzené vyše dva týždne, keďže sa Kongres nedokázal dohodnúť na novom rozpočte. Zatvorené boli aj mnohé pamiatky, múzeá, zoologické záhrady či národné parky, pripomína Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies