USA sa neúspešne pokúšali zverbovať ruských biznismenov

NETKY.SK • 4 September 2018, 10:18 • 2 min
USA sa neúspešne pokúšali zverbovať ruských biznismenov

MOSKVA - USA sa v posledných rokoch aktívne pokúšajú zverbovať ruských občanov, vyhlásil prezidentský hovorca Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

"Faktom je, že Spojené štáty v súčasnej dobe naozaj pracujú na svojej agende v oblasti rozviedky a snažia sa regrutovať ruských občanov, vyvíjaním morálneho alebo iného tlaku," povedal Peskov v reakcii na otázku o článku v denníku The New York Times.

 

Peskov poznamenal, že takéto správy "Vás nútia zamyslieť sa" a potvrdzujú, že Spojené štáty verbujú ruských občanov.

 

"Vzhľadom na to, že takí biznismeni ako Oleg Deripaska, sú seriózni akcionári a manažéri veľkých, povedzme, obchodných štruktúr a výrobných procesov, ktoré zamestnávajú desiatky a niekedy aj stovky tisíc ľudí, vrátane tých, ktorí pracujú v pomerne citlivých oblastiach ruskej ekonomiky, zdá sa mi, že takéto prípady svedčia o pokusoch USA zasahovať do vnútorných záležitostí Ruskej federácie," povedal hovorca.

 

Minulý víkend The New York Times s odkazom na zdroje zverejnil článok o neúspešných pokusoch amerických úradov zverbovať šiestich ruských podnikateľov. Podľa publikácie sa FBI a ministerstvo spravodlivosti USA pokúsili zverbovať Olega Deripasku ako informátora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies